duminică, 8 aprilie 2012

Iahnie de fasole cu carnati afumati


ingrediente:
800 g fasole boabe
500 g cârnați afumați
2 cepe
1 morcov
ulei
3 linguri de pastă de roșii
1 linguriță de boia dulce de ardei
sare, piper, cimbru
mod de preparare:
Fasolea se lasă peste noapte în apă rece. Se schimbă apa și se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote schimbăm apa, înlocuind-o cu apă fierbinte și repetăm această operație de încă una - două ori și lăsăm fasolea pe foc până când boabele sunt fierte suficient de bine.
Punem la călit, în ulei încins, ceapa și morcovul tăiate mărunt, se adaugă cârnații tăiați în bucăți de 4-5 cm și se lasă să se rumenească. Se adaugă bulionul, puțină zeamă de la fasole și boiaua de ardei iar după câteva clocote se adaugă și boabele de fasole.
Se potrivește gustul de sare, piper si cimbru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu