miercuri, 30 mai 2012

Supa de legume cu galuste de gris


ingrediente:
2 morcovi
fasole verde – cateva pastai
1/2 telina
1 pastarnac
2 ardei rosii
1 ardei verde
1 ceapa
varza alba – o mana
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
1 oua
5 linguri de gris
mod de preparare:
Legumele se curata, se spala, se taie si se pun la fiert in apa cu sare, intr-un vas acoperit.
Pentru galuste batem oul cu 5 linguri rase de gris si cu putina sare, pana se obtine o compozitie de constistenta unei smantanii mai groase. Se ia cate o lingurita din compozitie si se pune in apa clocotita si se fierb pana devin mari, pufoase si usoare; atunci se poate incerca una dintre galuste pentru a verifica daca sunt gata.
Cand legumele au fiert se adauga galustele, una cate una, apoi se opreste focul.
Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu