sâmbătă, 16 iunie 2012

Ardei umpluti cu carne

ingrediente:
1 kg ardei gras
1 kg carne tocata
80 g orez
1 ceapa mare
5-6 rosii
3 linguri pasta de rosii
sare
piper
mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei incins. Orezul se spala foarte bine, in mai multe ape,  se amesteca cu carnea tocata si ceapa calita si se adauga o lingura de pasta de rosii, sare si piper.
Ardei ii decupam in jurul coditei, ii scoatem samburii si ii spalam, apoi ii pumen putin la scurs.
Luam ardei si ii umplem aproape complet, cu amestecul de carne tocata, iar deasupra punem cate un capac din felii de rosii.
Se unge oala cu putin ulei, se aseaza ardeii, iar printre ardei punem restul de rosii taiate mic si 2 linguri de pasta de tomate. Adaugam apa cam 2/3 din lungimea ardeiului, o lingurita de sare si cateva boabe de piper. Ii acoperim cu o farfurie pusa rasturnat si ii punem la foc mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu