pt chiftelute:
500 g carne tocata
2 felii de paine
2 oua
1 ceapa
4 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
1/2 legatura marar
sare
piper
ulei – pentru prajit
pt sos:
1 ceapa
4 linguri pasta de
tomate
2 catei de usturoi
ulei
1 foaie de dafin
sare
piper
1/2 legatura patrunjel
1/2 legatura marar
mod de preparare:
Chiftelute: amestecam carnea cu feliile de paine inmuiate in apa sau lapte si
stoarse bine, ceapa si usturoiul date prin razatoare, ouale, patrunjelul si
mararul tocate marunt, sare, piper si formam chiftelute pe care le prajim in
ulei incins.
Sos: ceapa si usturoiul taiate mic le calim in putin ulei, adaugam pasta de
tomate si 1 1/2 cani apa si lasam sa fiarba pana mai scade sosul, apoi adaugam
chiftelutele, foaia de dafin, sare, piper si lasam sa mai fiarba 10 minute.
Oprim focul si adaugam
verdeata tocata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu