marți, 31 iulie 2012

Tort de zahar ars




ingrediente:
pt blat:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
pt crema:
8 oua
1 l lapte
10 linguri de zahar
esenta de rom

10 linguri de zahar – pentru zahar ars


mod de preparare:
Se pun 10 linguri de zahar la caramelizat, iar cand este complet topit se distribuie si pe peretii laterali ai vasului.

Ouale se bat cu zaharul, se adauga laptele si esenta de rom si se amesteca compozitia pentru omogenizare, apoi se toarna in oala tapetata cu zahar ars si se baga la cuptor. Crema de zahar ars este gata in momentul in care se desprinde de peretii vasului.
Atunci preparam blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se pune 
zaharul si se amesteca pana cand acesta se dizolva complet, apoi se adauga galbenusurile si la final se toarna faina „in ploaie”.
Compozitia pentru blat se toarna peste crema de zahar ars si se baga la cuptor. Se incearca cu o scobitoare, iar daca este copt se scoate si se lasa la racit.
Cand s-a racit complet se rastoarna pe un platou. Siropul de la crema de zahar ars va insiropa blatul.
Tortul se poate orna cu frisca, cu ciocolata etc. sau se poate lasa ca atare.

Compozitia este pentru un vas cu diametrul de 23 cm, iar pandispanul este la aproximativ la fel de gros ca si crema de zahar ars.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu