miercuri, 15 august 2012

Ciorba de burta


ingrediente:
1 kg de burta
un rasol de vita
2 morcovi
2 cepe
1 telina
2 foi de dafin,
7-8 boabe de piper
4 galbenusuri
400 g smantana
otet
sare
usturoi
hrean
mod de preparare:
Burta si rasolul se spala foarte bine, se pun la fiert in circa 4 litri de apa, la care adaugam sare, legumele intregi, foile de dafin si boabele de piper. Se lasa sa fiarba acoperit.
Cand au fiert, burta si rasolul se scot si se lasa putin la racit. Apoi burta se taie in forma de taitei mai mari, se pun intr-o oala, se adauga zeama in care au fiert, strecurata, si morcovii pasati si se mai lasa cateva clocote.  
Galbenusurile se bat bine, se adauga smantana si se amesteca din nou. Se adauga, putin cate putin, amestecand continuu 3 polonice de ciorba, apoi amestecul se toarna in ciorba dupa ce oprim focul.
Se potriveste gustul de sare si piper. Se poate adauga si otet.
Se serveste cu smantana, hrean si mujdei de usturoi, dupa preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu