miercuri, 1 august 2012

Ciorba de pui cu taitei de casa


ingrediente:
1 pui
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei rosu
3 cartofi
1 ceapa
1 ou
faina
leustean
sare
mod de preparare:
taiteii: oul se amesteca cu putina sare si faina- atat cat este necesara, pana obtinem un aluat nu foarte tare, care se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
Pe o planseta presarata cu faina, se intinde aluatul cu un sucitor pana obtinem o foaie de circa 2 mm grosime, care se taie dupa preferinta (taitei mai grosi/mai ingusti, mai lungi/mai scurti). Taiteii se pot folosi imediat sau uscati.
ciorba: carnea se spala, se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se ia spuma care se formeaza deasupra de cate ori este nevoie.
Legumele se curata, se spala, se taie si se adauga peste carne, mai putin cartofii care se adauga la 15-20 minute dupa celelalte legume.
Cand legumele si carnea au fiert, se adauga taiteii si se mai lasa pe foc sa fiarba si taiteii.
La final se potriveste gustul de sare si se adauga leusteanul tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu