joi, 2 august 2012

Placinta cu branza si stafide

ingrediente:
aluat:
500 g faina
225 ml lapte
1 lingura zahar
15 g drojdie
sare
umplutura:
300 g branza
2 oua
2 linguri smantana
zahar – in functie de cat de sarata este branza
50 g stafide
esenta de rom
ornat:
zahar pudra
mod de preparare:
Se prepara un aluat elastic din ingredientele necesare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Branza se sfarama, se adauga ouale batute, smantana, zaharul, esenta de rom si stafidele imnuiate in prealabil in ceai si se amesteca totul pana se omogenizeaza.
Se pune jumatate din cantitatea de aluat si, pe o planseta tapetata cu faina, se intinde o foaie subtire, se umple cu jumatate din cantitatea de umplutura si se ruleaza. Se repeta operatia aceasta si pentru cealalta jumatate de aluat.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptor pana se rumenesc.
Se orneaza cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu