joi, 16 august 2012

Saramura de pui





ingrediente:
4 pulpe de pui dezosate
3 ardei capia
4-5 rosii
1-2 ardei iuti
3 catei de usturoi
sare
cimbru
piper boabe
frunza de dafin
mod de preparare:
Ardeii si rosiile se coc pe toate partile, apoi se pun intr-un vas acoperit pentru a se decojii usor.
Carnea de pui se freaca cu sare si piper si se pune pe gratarul incins. Se rumeneste bine pe ambele parti.
Intre timp, legumele se curata de coaja, seminte si codite, se taie in bucati mici si se pun la foc impreuma cu 3 pahare de apa, cimbrul, dafinul si piperul si se lasa sa fiarba in clocot 5 minute.
Carnea de pui fripta se pune intr-un vas incapator, se adauga saramura, usturoiul pisat, se potriveste gustul de sare si se acopera vasul pentru a se patrunde carnea de saramura. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu