1 pui (mare, gras)
3 l de apa
3 catei de usturoi
sare
mod de preparare:
Puiul se spala, se
portioneaza in bucati potrivite. Se pune apa la fiert, iar cand aceasta da in
clocot se adauga bucatile de carne pe rand. Se spumeaza si se adauga sare, se
lasa sa fierba la foc mic. Cand carnea a fiert bine (dar nu sa se sfarame) se
scoate. Zeama se curata de grasime si se incearca daca este suficient de bine
legata punand cateva picaturi pe o farfurie; daca la rece aceste picaturi se
leaga, atunci zeama este gata. Iar daca nu este suficient de bine facuta se mai
tine pe foc si se incearca mai tarziu. Cand este suficient de fiarta, zeama se
da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca Se pun catei de usturoi
inainte de a strecura. Zeama se toarna in farfuri peste carne si se da la rece
ca sa se inchege.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu