vineri, 7 septembrie 2012

Piftie (racitura) de pui



ingrediente:
1 pui (mare, gras)
3 l de apa
3 catei de usturoi
sare

mod de preparare:
Puiul se spala, se portioneaza in bucati potrivite. Se pune apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot se adauga bucatile de carne pe rand. Se spumeaza si se adauga sare, se lasa sa fierba la foc mic. Cand carnea a fiert bine (dar nu sa se sfarame) se scoate. Zeama se curata de grasime si se incearca daca este suficient de bine legata punand cateva picaturi pe o farfurie; daca la rece aceste picaturi se leaga, atunci zeama este gata. Iar daca nu este suficient de bine facuta se mai tine pe foc si se incearca mai tarziu. Cand este suficient de fiarta, zeama se da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca Se pun catei de usturoi inainte de a strecura. Zeama se toarna in farfuri peste carne si se da la rece ca sa se inchege. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu