marți, 11 septembrie 2012

Trigoane cu branza si stafide



ingrediente:
400 g foi de placinta
300 g branza
2 oua
200 g linguri smantana
zahar – in functie de cat de dulce o dorim
50 g stafide
coaja de lamaie
zahar pudra


mod de preparare:
Branza se zdrobeste, se adauga ouale, smantana, zaharul, stafidele inmuiate in prealabil in ceai si coaja de lamaie rasa.
Fiecare foaie de placinta o taiem in doua parti pe lungime si o ungem, pe ambele parti, cu unt topit. Apoi se pune o lingura de amestec cu branza la unul din capete, pe coltul foii de placinta si se infasoara placinta in forma de triunghi si se continua asa pana terminam foile de placinta si amestecul de branza.
Se aseaza trigoanele in tava unsa cu putin unt si se baga in cuptorul preincalzit.
Se servesc ornate cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu