marți, 25 septembrie 2012

Zacusca de vinete


ingrediente:
4 kg vinete
3 kg ardei gogosari rosii
1,5 kg ceapa
750 ml ulei
frunze de dafin
sare grunjoasa neiodata
piper

mod de preparare:
Vinetele si ardeii se coc uniform pe toate partile, apoi se pun intr-un vas acoperit pentru a se decojii mai usor. Cand se racesc putin, se decojesc, se indeparteaza coditile, iar ardeii se curata si de nervuri si seminte si se lasa la scurs.
Ardeii si vinetele se taie marunt.
Ceapa se curata si se taie solzisori, apoi se pune la calit in uleiul deja incins.
Cand ceapa devine translucida, adaugam legumele tocate, bulionul si frunzele de dafin si se lasa la fiert la foc potrivit amestecand des pentru a nu se lipi de peretii vasului.
Cand zacusca a scazut si a capatat o consistenta mai groasa, se potriveste gustul de sare si piper si se opreste focul.
Se toarna in borcane curate si sterilizate, care apoi se inchid ermetic si se sterilizeaza in bain-marie timp de 30 de minute de la primul clocot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu