4 kg vinete
3 kg ardei gogosari rosii
1,5 kg ceapa
750 ml ulei
frunze de dafin
sare grunjoasa neiodata
piper
mod de preparare:
Vinetele si ardeii se coc uniform pe toate partile,
apoi se pun intr-un vas acoperit pentru a se decojii mai usor. Cand se racesc
putin, se decojesc, se indeparteaza coditile, iar ardeii se curata si de nervuri
si seminte si se lasa la scurs.
Ardeii si vinetele se taie marunt.
Ceapa se curata si se taie solzisori, apoi se pune la calit in
uleiul deja incins.
Cand ceapa devine translucida, adaugam legumele tocate,
bulionul si frunzele de dafin si se lasa la fiert la foc potrivit amestecand
des pentru a nu se lipi de peretii vasului.
Cand zacusca a scazut si a capatat o consistenta mai
groasa, se potriveste gustul de sare si piper si se opreste focul.
Se toarna in borcane curate si sterilizate, care apoi se
inchid ermetic si se sterilizeaza in bain-marie timp de 30 de minute de la
primul clocot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu