ingrediente:
550 g faina
1/2 cana lapte
1/2 cana untura
1 ou
1 praf de copt
gem
zahar pudra
mod de preparare:
Faina, laptele caldut, untura,
oul si praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat moale si nelipicios.
Pe blatul de lucru se presara putina faina, apoi cu sucitorul intindem o parte
din aluat in forma dreptunghiulara cu o grosime de circa 3 mm. Pe marginea
uneia din laturile lungi puneti gem de la un capat pana la celalalt, rulati
marginea aluatului peste gem pana cand acesta este complet acoperit si taiati
pe langa rulou, apoi taiati-l in rondele de circa 3 cm lungime. Se repeta
operatia pana cand terminati tot aluatul.
Se aseaza cornuletele
in tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incalzit pentru aproximativ
20-30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu