sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Cornulete fragede cu gem




ingrediente:
550 g faina
1/2 cana lapte
1/2 cana untura
1 ou
1 praf de copt
gem
zahar pudra
mod de preparare:
Faina, laptele caldut, untura, oul si praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Pe blatul de lucru se presara putina faina, apoi cu sucitorul intindem o parte din aluat in forma dreptunghiulara cu o grosime de circa 3 mm. Pe marginea uneia din laturile lungi puneti gem de la un capat pana la celalalt, rulati marginea aluatului peste gem pana cand acesta este complet acoperit si taiati pe langa rulou, apoi taiati-l in rondele de circa 3 cm lungime. Se repeta operatia pana cand terminati tot aluatul.
Se aseaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incalzit pentru aproximativ 20-30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu