joi, 3 ianuarie 2013

Tort cu nuci



ingrediente
pt blat:
12 albusuri
400 g zahar
400 g faina
150 g nuca macinata
1 praf de copt
pt crema:
12 galbenusuri
200 g zahar
250 g margarina
200 g ciocolata menaj
135 ml apa
150 g nuca macinata
rom
pt glazura:
120 g ciocolata menaj
4-5 linguri iaurt grecesc (smantana)
mod de preparare:
blatul: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga alternativ nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna in tava pentru blat tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins. Se incerca cu scobitoarea daca este gata.
crema: zaharul cu apa se fierb pana obtinem un sirop subtire. In siropul caldut (nu fierbinte) se adauga pe rand galbenusurile amestecand foarte bine dupa fiecare galbenus adaugat. Compozitia se pune pe bain-marie si se amesteca continuu pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Cand s-a racit complet, se adauga margarina batuta spuma si ciocolata topita in bain-marie. La final se adauga nuca macinata si romul.
glazura: ciocolata menaj impreuna cu iaurtul se pun la topit in bain-marie.

Blatul se taie in doua parti. Se insiropeaza blaturile, intre ele se aseaza jumatate din crema cu nuci, iar cu restul de crema se imbraca tortul.
Deasupra se toarna glazura si se intinde pe toata suprafata tortului.
Se tine la rece cateva ore.

Un comentariu:

  1. trebuie sa fie bun ! dar n-ar fi mai buna crema cu 125 gr.unt si 125 gr. margarina ? (parerea mea.va rog nu mi-o luati in nume de rau !)

    RăspundețiȘtergere