joi, 20 iunie 2013

Dovlecei gratinati

ingrediente:
1.5 kg dovlecei, taiati cubulete
2 oua
4 linguri faina
130 g smantana
3 linguri unt
100 g cascaval ras
500 ml lapte
sare
marar

mod de preparare:
Dovleceii se spala si, daca sunt mai mari se curata de seminte, apoi se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Faina se dizolva in putin lapte, se inabusa in 2 linguri de unt, se adauga restul de lapte amestecand foarte bine pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe circa 5 minute. Apoi se ia de pe foc, se adauga mararul tocat marunt, ouale, smantana, 50 g cascaval ras, dovleceii fierti si scursi. Se amesteca pentru uniformizare, se adauga sare dupa gust si se aseaza compozitia intr-o tava unsa cu unt, se adauga restul de cascaval ras deasupra si se baga tava la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu