luni, 24 iunie 2013

Pui cu masline

ingrediente:
3 pulpe de pui
1 lamaie
2 cepe
3 catei de usturoi
ulei de masline
150 g masline negre
gghimbir ras
cimbru uscat
busuioc uscat
patrunjel
sare
piper

mod de preparare:
Pulpele se freaca cu o lingura de ulei, sare, piper, zeama si coaja rasa de lamaie, ghimbir ras, cimbru uscat, busuioc uscat si se lasa la marinat 30 minute.
In 2 linguri de ulei incins se calesc cepele taiate solzisori si usturoiul zdrobit, iar cand devin translucide se adauga bucatile de pui si se fierb acoperit, la foc mic circa o ora adaugand cate putina apa calda din cand in cand. Cu 15 minute inainte sa oprim focul adaugam maslinele.
La final se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste gustul de sare si piper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu