marți, 5 noiembrie 2013

Ciorba de conopida cu afumatura

ingrediente:
1 conopida (cca 1 kg)
2 morcovi
1 ceapa
2 linguri ulei (de masline)
300 g sunculita afumata
3 galbenusuri
300 g smantana
sare
piper
mod de preparare:
Ceapa si morcovii se curata, se taie marunt si se calesc in ulei incins. Cand ceapa devine translucida, se adauga sunculita taiata bucatele si se lasa sa se prajeasca putin, apoi se adauga apa calda. Vasul se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand legumele sunt aproape fierte apoi se adauga conopida desfacuta in buchetele. Ciorba se lasa la foc potrivit pana cand toate legumele au fiert.
Smantana se bate bine cu galbenusurile, se adauga 1-2 polinice de ciorba si se mai bate putin apoi se toarna peste ciorba amestecand continuu in aceasta. Se mai lasa cateva clocote.
La final se potriveste gustul de sare si piper si se opreste focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu