vineri, 19 februarie 2016

Tort usor de ciocolata



Ingrediente:

200g unt
200g baton de ciocolata neagră (menaj)
4 oua mari
200g zahar pudră
50g făină
pt decor:
pudră de cacao
zahar pudră
Mod de preparare:
            Untul și ciocolata se pun într-un vas și se topesc ușor, împreună, până la omogenizare. Se bat ouale cu zahărul până când amestecul iși triplează volumul.
            Se toarnă ciocolata topită peste amestecul cu ouă, apoi se adaugă făina și se amesteca până când se omogenizează. Un vas, rotund, pentru copt, se tapeteaza cu hârtie de copt, se toarnă amestecul și se introduce în cuptorul preîncălzit. 
Se ține la cuptor pentru 35-40 de minute, până când se formeză o crustă.
Se scoate tortul și se lasă la răcit, apoi se ornează cu praf de cacao, zahar pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu