Utile in bucatarie

Pentru a preveni craparea cojii de ou la fierbere, adaugati un varf de cutit de sare in apa.

Taiati legumele atunci cand sunteti gata sa le folositi. Nu le taiati inainte pentru ca s-ar strica valoarea lor alimentara.

Pentru a obtine mai mult suc din lamai proaspete, acestea se aduc la temperatura camerei si se rotesc in palma inainte de stoarcere.

Pielita de pe cateii de usturoi se va indeparta usor daca usturoiul este incalzit putin inainte de curatare.

Cand fierbeti porumb, adaugati un varf de cutit de zahar pentru a-i spori dulceata.

Pentru a afla daca un ou este proaspat, acesta se introduce intr-un vas cu apa sarata; daca se scufunda, inseamna ca oul este proaspat, iar daca se ridica la suprafata, oul este vechi si se arunca.

Daca aveti pete de la alimente pe degete, veti scapa de ele daca frecati pata cu o felie de cartof crud apoi clatiti cu apa.

Aplica putina zeama de lamaie pe suprafata taiata de mere, pentru a evita maronirea. Merele vor arata proaspete pentru un timp mai indelungat.

Pentru a pastra mazare verde, puneti-o in punga alimentara, in congelator.

Pentru ca laptele sa nu se lipeasca in timpul fierberii, umeziti, in prealabil, vasul cu apa.

Pentru a nu lacrima, taiati ceapa în doua parti si puneti-o in apa rece timp de 15 minute inainte de a o toca.

Pentru a pastra telina un timp mai indelungat, inveliti-o in folie de aluminiu si puneti-o in frigider.

Pentru a coace cartofi rapid, puneti-i in apa cu sare timp de 15 minute inainte de coacere.

Pentru a pastra ceapa o perioada mai lunga de timp, infasurati-o individual in hartie de ziar si depozitati-o intr-un loc racoros si intunecat.

Cartofii vor putrezi mai repede daca sunt pastrati in acelasi loc cu ceapa.

Pentru a curata rosiile de pielita, tineti-le in apa calda timp de 5-10 minute.

Cand adaugati feli de lamaie in ceai, asigurati-va ca nu au seminte, altfel ceaiul va avea gust amar.

Capsunile se curata de codite dupa ce au fost spalate; daca se curata inainte de a fi spalate, acestea se umplu de apa.

Pentru prajituri:
Aluatul va creste frumos daca praful de copt se cerne odata cu faina.

Aluatul creste in cuptor, astfel ca nu trebuie sa umpli tava.

Fuctele proaspete se trec prin faina inainte de a le adauga in aluat, astfel nu se vor mai lasa pe fundul tavii.

Pentru prajiturile cu ciocolata se foloseste numai ciocolata menaj, fara crema.

La prajituri se folosesc numai oua  proaspete si la temperatura camerei. Se scot din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a fi utilizate.
 
Nucile folosite la prajituri si torturi isi sporesc gustul daca se vor praji putin inainte de utilizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu