ingrediente:
1 kg ardei gras
1 kg carne tocata
80 g orez
1 ceapa mare
5-6 rosii
3 linguri pasta de rosii
sare
piper
mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei
incins. Orezul se spala foarte bine, in mai multe ape, se amesteca cu carnea tocata si ceapa calita
si se adauga o lingura de pasta de rosii, sare si piper.
Ardei ii decupam in jurul coditei, ii scoatem
samburii si ii spalam, apoi ii pumen putin la scurs.
Luam ardei si ii umplem aproape complet, cu amestecul
de carne tocata, iar deasupra punem cate un capac din felii de rosii.
Se unge oala cu putin ulei, se aseaza ardeii, iar
printre ardei punem restul de rosii taiate mic si 2 linguri de pasta de tomate.
Adaugam apa cam 2/3 din lungimea ardeiului, o lingurita de sare si cateva boabe
de piper. Ii acoperim cu o farfurie pusa rasturnat si ii punem la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu