luni, 18 iunie 2012

Rosii umplute cu carne


ingrediente:
1,5 kg rosii
1 kg carne tocata
80 g orez
1 ceapa mare
3 linguri pasta de rosii
sare
piper
patrunjel
mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei incins. Orezul se spala foarte bine, in mai multe ape, se amesteca cu carnea tocata si ceapa calita si se adauga o lingura de pasta de rosii, sare si piper.
Rosiile le decupam in jurul coditei, le scoatem miezul, pe care il vom pune in compozitia sosului. Luam rosiile si le umplem cu amestecul de carne tocata, iar deasupra punem cate un capac din felii de rosii.
Se unge oala cu putin ulei, se aseaza rosiile umplute, iar printre ele punem restul de rosii taiate mic, apa, sare si cateva boabe de piper si patrunjel tocat. Le acoperim cu o farfurie pusa rasturnat si le punem la foc mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu