ingrediente:
1,5 kg rosii
1 kg carne tocata
80 g orez
1 ceapa mare
3 linguri pasta de rosii
sare
piper
patrunjel
mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei
incins. Orezul se spala foarte bine, in mai multe ape, se amesteca cu carnea
tocata si ceapa calita si se adauga o lingura de pasta de rosii, sare si piper.
Rosiile le decupam in jurul coditei, le scoatem
miezul, pe care il vom pune in compozitia sosului. Luam rosiile si le umplem cu
amestecul de carne tocata, iar deasupra punem cate un capac din felii de rosii.
Se unge oala cu putin ulei, se aseaza rosiile
umplute, iar printre ele punem restul de rosii taiate mic, apa, sare si cateva
boabe de piper si patrunjel tocat. Le acoperim cu o farfurie pusa rasturnat si
le punem la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu