luni, 4 iunie 2012

Tort de ciocolata


ingrediente:
pentru blat:
8 oua
250 g zahar
5 linguri de faina
3 linguri de cacao
1 praf de copt
pentru  crema:
6 oua
200 g zahar
200 g ciocolata menaj
100 g unt
esenta de rom
pentru sirop: esenta de rom, zahar pudra, apa
pentru decor:
frisca: 3 linguri
glazura de ciocolata: 50 g ciocolata menaj, 25 g smantana, 25 g unt

mod de preparare:
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si dupa ce acesta s-a topit, adaugam galbenusurile amestecand continuu, apoi punem faina “in ploaie”, praful de copt si cacaua. Punem compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt umezita si bagam la cuptor.
Se incearca cu o scobitoare. Cand s-a racit se taie in 2-3 felii.
Crema: Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pune vasul in bain-marie si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga ciocolata razuita si se amesteca pana se dizolva toata ciocolata. Dam jos de pe foc si adaugam untul cand compozitia mai este calda si amestecam pana compozitia devine usor spumoasa, apoi adaugam si esenta de rom.

Se insiropeaza primul blat, se toarna peste el o parte din crema si se repeta totul. Deasupra se pune crema, apoi tortul se imbraca in glazura preparata tot in bain-marie.
Se orneaza cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu