miercuri, 18 iulie 2012

Tort de lamaie



ingrediente:
blat:
8 oua
250 g zahar pudra
160 g faina
1 praf de copt
crema:
7 oua
200 g zahar
2 lamai
100 g unt
sirop: esenta de vanilie, zahar pudra, apa
decor:
frisca
fructe confiate

mod de preparare:
Blatul: Luam 6 oua si separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu celelalte 2 oua si zaharul pana isi dubleaza volumul, punem faina si praful de copt“in ploaie”. Albusurile, batute spuma, se adauga peste compozitie. Punem compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt umezita si bagam la cuptor.
Se incearca cu o scobitoare. Cand s-a racit se taie in 2-3 felii.
Crema: Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pune vasul in bain-marie si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga coaja razuita de la cele doua lamai si zeama de la o lamaie, apoi adaugam untul amestecand continuu.

Se insiropeaza primul blat, se toarna peste el o parte din crema si se repeta totul. Deasupra se pune crema, apoi tortul se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe confiate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu