luni, 13 august 2012

Baclava




ingrediente:
400 g foi de placinta
300 g nuca
150 g unt
40 g scortisoara
150 ml miere
200 ml apa


mod de preparare:
Nuca macinata se amesteca cu scortisoara.
Topim untul, iar foile de placinta le impartim in 3 parti egale.
Ungem tava cu putin unt topit.
Luam prima foaie de placinta, o ungem cu unt, o asezam in tava, apoi luam urmatoarea foaie, o ungem, o asezam in tava si repetam operatia pana terminam prima treime de foi de placinta, apoi punem jumatate din amestecul de nuca si scortisoara. Peste nuci punem a doua treime de foi unse ca si primul strat, peste care punem restul de nuci cu scortisoara si acoperim cu ultimul strat de foi de placinta unse, fiecare dintre ele, cu unt.
Tava se acopera si se tine la frigider timp de 40 de minute pentru a putea fi taiata cu usurinta, apoi se scoatem, o portionam dupa preferinte (patrate, romburi etc.) si o bagam in cuptorul incins pana se rumeneste frumos (circa 25-30 minute).
Intre timp preparam siropul: apa se pune pe foc impreuna cu zaharul pana se obtine un sirop (circa 20 de minute), apoi se adauga mierea si se mai tine pe foc inca 5 minute.
Siropul fierbinte se toarna peste baclavaua scoasa din cuptor, se acopera tava si se lasa cateva ora la rece pentru a se insiropa bine.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu