duminică, 12 august 2012

Saramura de peste


ingrediente:
4 pesti (caras)
4 ardei gras
4 rosii
1-2 ardei iuti
4 catei de usturoi
sare grunjoasa
cimbru
piper boabe
frunza de dafin
patrunjel

mod de preparare:
Ardeii grasi, rosiile si ardeii iuti se coc pe toate partile, apoi se pun intr-un vas acoperit pentru a se decojii usor.
Pestii se curata de intestine, se spala si se coc pe tabla, pe pat de sare grunjoasa. Se rumenesc bine pe ambele parti.
Intre timp, legumele se curata de coaja, seminte si codite si se taie in bucati mici, apoi se pun la foc impreuma cu 3 pahare de apa, cimbrul, dafinul si piperul si se lasa sa fiarba in clocot 5 minute.
Pestii copti se aseaza intr-un vas incapator, se presara patrunjel taiat marunt, se toarna saramura, usturoiul pisat, se potriveste gustul de sare si se acopera vasul pentru a se patrunde pestii de saramura (aproximativ 20 minute).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu