ingrediente:
4 pesti (caras)
4 ardei gras
4 rosii
1-2 ardei iuti
4 catei de usturoi
sare grunjoasa
cimbru
piper boabe
frunza de dafin
patrunjel
mod de preparare:
Ardeii grasi, rosiile
si ardeii iuti se coc pe toate partile, apoi se pun intr-un vas acoperit pentru
a se decojii usor.
Pestii se curata de
intestine, se spala si se coc pe tabla, pe pat de sare grunjoasa. Se rumenesc
bine pe ambele parti.
Intre timp, legumele se
curata de coaja, seminte si codite si se taie in bucati mici, apoi se pun la
foc impreuma cu 3 pahare de apa, cimbrul, dafinul si piperul si se lasa sa
fiarba in clocot 5 minute.
Pestii copti se aseaza
intr-un vas incapator, se presara patrunjel taiat marunt, se toarna saramura,
usturoiul pisat, se potriveste gustul de sare si se acopera vasul pentru a se patrunde
pestii de saramura (aproximativ 20 minute).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu