duminică, 9 septembrie 2012

Ardei iuti (taiati) murati



ingrediente:
1 kg ardei iuti
150 ml otet
300 ml apa
250 g zahar
1 lingura sare neiodata grunjoasa
piper boabe
2 frunze de dafin

mod de preparare:
Ardeii se spala si se taie rondele de circa 1 cm, iar cotoarele se arunca. Frecam rondelele de ardei cu zahar si apoi le aseazam in borcane curate si sterilizate, indesandu-le bine. Din cantitatatile folosite de mine am umplut doua borcane de cate 800 g.
Punem apa cu sarea la foc. Cand sarea s-a topit, oprim focul si adaugam otetul. Turnam saramura peste ardei. Adaugam cateva boabe de piper si cate o frunza de dafin in fiecare borcan.
Borcanele se inchid ermetic, apoi se sterilizeaza foarte putin (cateva minute) in bain-marie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu