sâmbătă, 15 septembrie 2012

Ciorba de vacuta



ingrediente:
700 g carne de vita
1 ceapa
2 morcovi
2 ardrei
3 cartofi
250 g conopida
250 g fasole verde pastai
250 g mazare
2 rosii
sare
patrunjel
mod de preparare:
Carnea, taiata cuburi, se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.
Ceapa si morcovi se curata, se spala, se taie marunt si se adauga in ciorba cand aceasta nu mai spumeaza.
Intre timp pregatim celelalte legume: ardeii, spalati si curatati de cotor si seminte, se taie cubulete; pastaile se taie in 2-3 parti fiecare; cartofii se curata si se taie cubulete; conopida se rupe in buchetele, iar rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete.
Cand legumele din ciorba se inmoaie, se adauga conopida, ardeiul, pastaile de fasole si boabele de mazare, iar cand acestea sunt aproape fierte se adauga cartofii.
Cand toate legumele si carnea sunt fierte, se adauga rosiile si se mai lasa circa 5 minute pe foc.
La final se potriveste gustul de sare si se adauga patrunjelul taiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu