ingrediente:
7-8 dovlecei
1 kg carne tocata
80 g orez
patrunjel
1 ceapa mare
7-8 rosii
sare
piper
mod de preparare:
Dovleceii se taie in 2 parti egale, indepartam
capetele si ii curatam de miez, ii pumen putin la scurs.
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei
incins. Orezul se spala foarte bine, in mai multe ape, se amesteca cu carnea
tocata si ceapa calita, se adauga sare, patrunjel taiat marunt si piper.
Luam dovleceii si ii umplem, aproape complet, cu
amestecul de carne tocata, iar deasupra punem cate un capac din rondele de
rosii.
Se unge oala cu putin ulei, se aseaza dovleceii,
iar printre dovlecei punem restul de rosii taiate mic. Adaugam apa cam 2/3 din
lungimea dovleceilor, o lingurita de sare si cateva boabe de piper. Ii acoperim
cu o farfurie pusa rasturnat si ii punem la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu