duminică, 2 septembrie 2012

Dulceata de piersici


ingrediente:
3 kg piersici
1 kg zahar
suc de la ½ lamaie
mod de preparare:
Piersicile, coapte si sanatoase, se desfac, se indeparteaza samburi si se taie cubulete.
Intr-un vas se aseaza alternativ cate un strat de piersici si unul de zahar.
Se adauga zeama de lamaie, se acopera vasul si se tine la rece pana a doua zi.
Se pune la foc potrivit si se amesteca des pentru a nu se lipi de fundul vasului.
Se ia spuma de cate ori este nevoie.
Se pune o picatura de dulceata intr-un pahar cu apa si daca nu se imprastie este gata (aproximativ 1 ora si 40 minute).
Se toarna in borcane calde, puse peste lama unui cutit, se inchid ermetic, se aseaza cu capacele in jos pentru 30 de minute, se acopera cu o patura pana a doua zi, dupa care se depoziteaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu