3
kg fasole pastai
1.5
kg rosii
1
kg ardei capia
3
cepe
250
ml ulei
sare
mod de preparare:
Spalam
bine pastaile, le curatam si le rupem in 2-3 bucati pe fiecare.
Ardeii
ii spalam bine, le indepartam cotoarele si semintele, apoi ii taiem in bucati
mai mici.
Ceapa
o curatam si o taiem marunt, iar rosiile le oparim, le decojjim si le taiem
cubulete.
Punem
ceapa la calit in uleiul incins, cand devine lucioasa adaugam ardeiul si lai
lasam la calit cateva minute. Apoi adaugam pastaile, rosiile si sare si lasam
vasul acoperit sa fiarba la foc potrivit pana cand legumele sunt fierte.
Cand
s-a racit putin, se turna sosul in borcane
stelizate, se inchid ermetic, si se baga pe tava in cuptor pentru circa 20-30
minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu