joi, 20 septembrie 2012

Prajitura tavalita in nuca de cocos


ingrediente:
5 oua
2 cani de zahar
1 cana de faina
1 praf de copt
150 g unt
100 ml lapte
3 linguri cacao
200 g nuca de cocos
esenta de rom

mod de preparare:
Batem albusurile spuma, adaugam o cana de zahar si amestecam pana acesta se dizolva complet, apoi adaugam galbenusurile, iar dupa ce amestecul se omogenizeaza se adauga „in ploaie” faina amestecata cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagam in cuptorul incins. Verificam cu o scobitoare daca pandispanul este gata. Dupa ce se raceste, il taiem in forma de cuburi.
Pentru prepararea glazurii amestecam laptele cu zaharul ramas, cu cacaua si untul topit, le punem pe foc pana se topeste zaharul, apoi stingem focul, adaugam esenta de rom si lasam putin sa se raceasca.
Luam fiecare cub, il dam prin glazura, apoi il tavalim prin nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu