joi, 2 mai 2013

Pasca

ingredinte:
pt aluat:
500 g faina
150 g zahar
125 g unt
4 oua
250 ml lapte
20 g drojdie
coaja rasa de portocala
pt umplutura:
300 g branza
2 oua
1 lingura de gris
2 linguri smantana
zahar – in functie de cat de sarata este branza
100 g stafide
esenta de rom
coaja de portocala
pt uns:
1 galbenus
2 linguri lapte
mod de preparare:
Pt aluat: Drojdia se inmoaie in putin lapte caldut si o lingura de zahar, apoi se lasa la crescut, pentru maia. Intr-un castron mare se pune faina, iar in mijloc se pune maiaua si se adauga zaharul, untul topit, laptele, ouale, coaja rasa de portocala si se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini si se lasa la crescut o ora, la loc cald.
Pt umplutura: Branza se sfarama, se adauga ouale batute, smantana, zaharul, grisul, esenta de rom, coaja de portocala si stafidele inmuiate in prealabil in ceai (sau rom) si se amesteca totul pana se omogenizeaza.

Se ia o parte din aluat si se aseaza pe fundul tavii, iar restul de aluat se imparte in doua si se fac suluri lungi care se modeleaza in forma de snur si se aseaza in tava de jur imprejur in forma de cerc. Se lasa tava 30 minute ca sa mai creasca aluatul, apoi adauga umplutura, ungem aluatul cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte si bagam in cuptorul preincalzit pentru circa 50 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu