vineri, 20 decembrie 2013

Toba

ingrediente:
1 stomac de porc (sau mate groase)
1 capatana de porc
1 inima
2 rinichi
sare
piper macinat
piper boabe
frunze de dafin
ienibahar
mod de preparare:
Stomacul se freaca cu lama cutitului si se spala foarte bine in mai multe ape.
Capatana (inclusiv urechi, limba) se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 3 frunze de dafin. Cand incepe sa fiarba, se adauga rinichii si inima si se lasa la foc potrivit pana cand sunt fierte complet. Se scot din zeama in care au fiert si dupa ce se racesc se taie in bucatele mai mici sau mai mari, dupa preferinta. Apoi se adauga sare, piper macinar, ienibahar si cateva polonice de zeama in care au fiert si se omogenizeaza. Se umple stomacul sau matele cu aceasta compozitie, se coase si se inteapa usor in cateva locuri pentru a nu se sparge in timpul fierberii. Se pune la fiert, pentru aproximativ o jumatate de ora, in apa cu sare, frunze de dafin si cateva boabe de piper. 
Dupa ce a fiert, se scoate din apa, se aseaza intre doua capace de lemn si se pune o greutate deasupra pentru a se presa frumos. Se tine astfel cateva ore intr-un loc racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu